INTEGRITETS- & COOKIE POLICY

INTEGRITETSPOLICY


MALM Watches är en del av MALM Watch Group AB,, org. nr 559081-3829, och är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du lämnar till oss.


De personuppgifter som vi samlar in från dig i samband med att du besöker vår hemsida, beställer våra produkter och registrerar ett användarkonto är följande:

- Ditt namn

- Ett eventuellt användarnamn

- Adress, e-post och/eller telefonnummer

- Betalsätt,

- Betalningshistorik, 

- Ordernummer, 

- Ärenderelaterad korrespondens (t.ex. information som du lämnar vid kontakter med vår kundservice eller via mejl till oss)


Personuppgifterna som vi samlat in om dig används för olika ändamål, främst för att genomföra beställning, köp och leverans av din order. Din mejladress och telefonnummer använder vi för att informera dig om exempelvis leverans av din order och avisering av ditt paket, men kan också komma att användas för nyhetsbrev och utskick av erbjudanden om du har godkänt detta. Har du inte godkänt att få erbjudanden skickade till dig kommer du heller inte att få det. 


Vi kan vara tvungna att behandla dina personuppgifter för att uppfylla rättsliga förpliktelser, enligt krav i lagar, domar eller myndighetsbeslut. I dessa väldigt sällsynta fall kan vi behöva ta fram allmän kommunikation och information eller specifik information till dig om produktlarm och produktåterkallelser. Kraven kan också gälla våra skyldigheter enligt bokföringslagen eller penningtvättslagen.


Ibland kommer vi att behöva lämna ut dina uppgifter till andra företag. Det handlar uteslutande om när vi anlitar andra företag för att hjälpa oss med våra leveranser, serviceärenden, betallösningar eller IT-system. Dessa företag är personuppgiftsbiträden till oss och får bara lov att behandla dina personuppgifter enligt våra instruktioner.  Vi lämnar ut dina personuppgifter till följande företag som är självständigt personuppgiftsansvariga:

- Transportföretag som DHL, PostNord och UPS.

- Myndigheter som Skatteverket och Polismyndigheten

- Betallösningar som vi använder för att kunna ta betalt av dig vid en order, exempelvis Klarna och Stripe


Du har rätt att när som helst begära att dina personuppgifter raderas eller begränsas om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med gällande lagstiftning. Vänligen kontakta och på support@malmwatches.com i sådant fall.


COOKIE POLICY


Anledningen till att vi använder oss av cookies är för att kunna erbjuda dig den bästa köpupplevelsen och en effektiv och användarvänlig webbplats.  Vi använder performance och tracking cookies för att kontinuerligt förbättra vår hemsida för att kunna erbjuda Dig den bästa möjliga online-upplevelsen som är skräddarsydd för dina behov.User preference cookies använder vi för att underlätta din tillgång till malmwatches.com. Vi använder dem för att kunna visa dig rätt MALM hemsida och språk för ditt land.


Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera cookies manuellt från din hårddisk när som helst. Väljer du att inte acceptera cookies kan du fortfarande besöka vår sajt men utan möjlighet att genomföra köp.


Senast uppdaterad 2018-05-25